Uw expert in micro- & minidruppels

AL 30 JAAR UW PARTNER

Reldair Systems is specialist en koploper op het gebied van kwaliteit, kennis, innovatie en ontwikkeling van mist-, nevel- & sproeisystemen.

OPTIMALE
LUCHTVOCHTIGHEID

EGALE, DROGE MIST
MICRODUPPELS

VERLAGING VAN
TEMPERATUUR

UNIFORM
KLIMAAT

ZELFSTUREND
PLUG & PLAY

MICRO-DRUPPELS
MINI-DRUPPELS

Effectief bevochtigen en koelen voor een gezond binnenklimaat.

Voor een optimaal kasklimaat en om gewassen beter tot bloei te brengen, is luchtvochtigheid en de beheersing ervan essentieel.  Luchtvochtigheid beïnvloedt namelijk direct en indirect de productie en de kwaliteit van het gewas. Door in de kas de lucht te bevochtigen, vindt er verdamping plaats en koelt de lucht af. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid en omgevingstemperatuur beïnvloed. Reldair levert modulaire systemen aan tuinders waarmee de luchtvochtigheid perfect te beheersen is. Dankzij revolutionaire nozzles ontstaat er een egale, droge mist, die niet neerslaat op het gewas. Bovendien kan met ons mistsysteem een koelend effect van maar liefst 8°C bereikt worden. 

Interior Solutions Owner & Co-Owner
HORTI-line system

BEVOCHTIGEN

Door gebruik van een hoge waterdruk in combinatie met de gepatenteerde FP-nozzle van Reldair worden extreem fijne waterdruppels in de ruimte verneveld. Deze zeer fijne nevel is ideaal voor bijvoorbeeld de vermeerdering van planten. De nevel wordt goed in de ruimte verdeeld en vormt een egale deken van mist, zonder dat het gewas overmatig nat wordt. Uitdroging wordt hierdoor voorkomen en de groei bevorderd.

Revolutionaire nozzletechnologie die smart én gebruiksvriendelijk is. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn.

HORTY-line system

KOELEN

Als secundair effect leveren de vernevelinginstallaties van Reldair een koelend effect. De latente energie die water nodig heeft om te verdampen, wordt aan de omgeving onttrokken. Het koelend effect, ook wel adiabatische koeling genaamd, kan maar liefst 8 °C graden zijn. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van een aantal factoren, zoals soort teelt, grootte van de kas, inrichting van de kas, etc. Reldair kan een juiste  beoordeling geven van de aspecten en de behoefte, en zodoende precies berekenen welke koelingsbehoefte er bestaat om zo een optimaal functionerend systeem te garanderen. Uiteraard zonder dat er schade kan ontstaan aan de gewassen. 

Interior Solutions Owner & Co-Owner

De systemen zijn standaard, onze oplossingen echter maatwerk!

Waarom

Kiezen voor de Horti-line systemen van Reldair

Met een gemiddelde kleinste druppelgrootte zijn de mistsystemen van Reldair in staat om bij een laag vochtdeficit efficiënt te verdampen. Reldair heeft daarbij als enige producent referenties waar systemen al 30 jaar werken.

NOZZLE

5 JAAR GARANTIE
OP DRUPPELGROOTTE

EENVOUDIG ONDERHOUD
& MONTAGE

GESCHIKT VOOR ALLE
WATERKWALITEITEN

ENERGIE- &
WATERBESPAREND

OPTIMAAL
SPROEIBEELD

Revolutionaire nozzletechniek

De waterkwaliteit verschilt per regio én land enorm. Bovendien worden er in de (glas)tuinbouw en industrie verschillende soorten water naast elkaar gebruikt. Deze hebben allen diverse pH-waardes (zuurgraad). Door een te hoge pH-waarde, ijzer en kalk konden kristallen zich soms aan de binnenkant van de nozzle hechten, wat weer van invloed kon zijn op het sproeibeeld. De gepatenteerde FP-nozzle die Reldair produceerd, rekent af met dit euvel. Elke waterkwaliteit kan hij moeiteloos aan. Het sproeibeeld blijft consistent, de druppelgrootte blijft hetzelfde (gemiddeld 5 micron) en de kans op beschadiging van producten door bevochtiging is hiermee uitgesloten. Wij geven maar liefst 5 jaar garantie op de druppelgrootte. Daarbij werkt deze RVS-nozzle energiebesparend. Er wordt minder water gebruikt om hetzelfde effect te verkrijgen, namelijk een optimale koeling en bevochtiging van producten. De FP-nozzle is binnen het programma van Reldair uitwisselbaar en eenvoudig te installeren. De nozzle bestaat uit maar één onderdeel, waardoor tevens het onderhoud vereenvoudigd is. Voor meer informatie of overstappen naar deze nieuwe serie, mail of bel ons gerust.

Wij hebben verstand van druppels!

HORTI-line system

VOORDELEN FP-NOZZLE

Interior Solutions Owner & Co-Owner

Consistent sproeibeeld dankzij revolutionaire & gepatenteerde technologie

Interior Solutions Owner & Co-Owner
HORTI-line system

R-100 & R-120 HORTI-LINE SYSTEEM

Reldair biedt twee Horti-line systemen voor de horticultuur-sector. De nadruk bij deze systemen ligt op de continuïteit van het op peil houden van de luchtvochtigheid. Dit resulteert in een betere opbrengst van gewassen. Welk systeem het beste geschikt is voor uw situatie hangt af van diverse factoren. Wij geven u uiteraard graag advies over de beste oplossing.

1. Het R-120 systeem
Een beproefd en befaamd 120 BAR systeem dat al jaren geprezen wordt voor de fijne en egale mist, die zeer gelijkmatig wordt verspreid en niet neervalt op gewassen.  

2. Het R-100 systeem
Dit systeem is een 100 BAR systeem, kwalitatief even hoogstaand als het R-100 systeem, maar eenvoudiger van constructie en heeft een iets grovere druppel.

horti-line system

STANDAARD VOORZIENINGEN SYSTEEM

Alle systemen van Reldair zijn standaard voorzien van de volgende opties:

Er zijn tevens speciale opties te verkrijgen;

Interior Solutions Owner & Co-Owner
Interior Solutions Owner & Co-Owner

HOE FIJN MOET MIST EIGENLIJK ZIJN?

Als we het hebben over de grootte van mistdruppels, waar hebben we het dan eigenlijk over? Allereerst spreken we in termen van micron, deze eenheid is zo groot als een duizendste van een millimeter. Wij zeggen; “De fijnste mist is de mist met het meest gelijkmatige sproeibeeld, waarbij de gemiddelde druppelgrootte kleiner is dan 5 micron.”. Een sproeibeeld bestaat nooit uit druppels die allemaal even groot zijn.

Naast het creëren van het juiste sproeibeeld, is het belangrijk dat het sproeibeeld consistent blijft. Onze nozzles zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden in eigen beheer geproduceerd. Reldair biedt de kleinste druppelgrootte van Europa.

Druppelgrootte

Met de revolutionaire FP-serie van Reldair bespaart u water en dus energie. Daarnaast bestaat de FP-nozzle slechts uit één deel, waardoor overstappen op deze nieuwe nozzle en montage ervan zeer eenvoudig zijn.

Fan

Door een te hoge PH-waarde, ijzer of kalk, kunnen kristaldeeltjes zich aan de binnenkant van de nozzle hechten. Dit heeft invloed op het sproeibeeld. Dankzij de gepattenteerde technologie van Reldair is teruggebracht tot een minimum.

Nozzle

Interior Solutions Owner & Co-Owner
HORTI-line system

WATERKWALITEIT OP PEIL HOUDEN

Zeker in de (glas)tuinbouw is het van belang om de waterkwaliteit op peil te houden, dit bevordert immers de groei en dus de opbrengst van gewassen. De waterkwaliteit verschilt eneorm per regio en zelfs per land. Reden te meer dus om hier rekening mee te houden tijdens gebruik van het Horti-line systeem. Om de werking van het systeem te garanderen, moet de kwaliteit van het uitgaande water constant op het juiste peil blijven. Denk hierbij aan waterontharders, filtratie en legionellabestrijding. Reldair levert hiervoor alle benodigdheden en kan berekeningen maken voor de gewenste waterontharding. 

HORTI-line system

MONTAGE, ONDERHOUD & WERKING

Montage & onderhoud systeem
Naast het leveren van de systemen, verzorgt Reldair desgewenst snelle en kwalitatieve montage en onderhoudswerkzaamheden (aan de pompen). Daarnaast is  onderhoud van het Horti-line systeem erg belangrijk. Dit bestaat uit het controleren van het oliepeil en waterfilter en het reguliere onderhoud zoals gebruikelijk is bij plunjerpompen. Zo blijven onze systemen up-to-date en zullen ze jaren goed kunnen draaien. 

Werking systeem:
De computer of een luchtvochtigheidssensor meet de luchtvochtigheid in een ruimte en vergelijkt deze meting met de ingestelde waarde. Via een voorraadvat met water en microfilter zorgt een pomp voor een constante druk. Hierdoor worden zeer kleine druppels gevormd. Deze druppeltjes hebben bijna geen gewicht en blijven als mist hangen tot ze zijn verdampt. De verdampingsenergie zorgt tevens voor een temperatuurdaling.

Interior Solutions Owner & Co-Owner

Wij hebben verstand van micro- & minidruppels voor het bevorderen van binnenklimaten. Als geen ander geven wij water een rol in binnenklimaten waar groei, welzijn en resultaat belangrijk zijn. Water is voor ons een bron van mogelijkheden en we kunnen niet wachten om die met de wereld te delen.

We leveren advies en technische oplossingen van hoogwaardige kwaliteit op het gebied van luchtvochtigheid voor de (glas)tuinbouw en industrie. Onze systemen ter verbetering van een binnenklimaat zijn standaard, maar onze oplossingen zijn echter maatwerk.

Door onze natuurwetenschappelijke kennis te verbinden met onze kennis van de praktijk, komen wij tot innovaties en oplossingen die optimale groei, welzijn en resultaat voor mens én plant opleveren. Wij bouwen bruggen, denken door, denken anders en kijken altijd of het nóg beter kan.

WHY

WHAT

HOW

Referenties
Referenties

Wat onze klanten zeggen

Reldair staat wereldwijd al meer dan 30 jaar garant voor topkwaliteit op het gebied van luchtbevochtigingsinstallaties. Wij koppelen kennis en praktisch inzicht aan een innovatieve instelling. Benieuwd wat onze klanten over ons zeggen?

"Ik kies voor een Reldair omdat daarmee een constant klimaat bereikt kan worden en bevochtiging zonder warmte. Aangezien ik het systeem afgelopen half jaar 4000 uren heb laten draaien, is het voor mij ook een voordeel dat dit systeem energiebesparend is."
Dhr. I. Jacobs
Paddenstoelenkwekerij
"10 Jaar geleden hadden wij een ingewikkeld systeem van lucht en water. Nu hebben wij het systeem van Reldair, dat is veel eenvoudiger en gebruiks- en onderhoudsvriendelijker. Producten drogen veel minder uit en kunnen soms maanden langer worden bewaard. Dat verdient zich dubbel en dwars terug!"
Dhr. J. Janssen
Veiling Zon Venlo
"We merken een duidelijk koelend effect en vollere bloemen"
Dhr. R. Van Dijk sr.

AL 30 JAAR UW PARTNER EN EXPERT IN MICRO- EN MINIDRUPPELS

Reldair Systems is specialist en koploper op het gebied van kwaliteit, kennis, innovatie en ontwikkeling van mist-, nevel- & sproeisystemen.

OPTIMALE
LUCHTVOCH-
TIGHEID

EGALE, DROGE MIST
MICRODUPPELS

VERLAGING VAN
TEMPERATUUR

UNIFORM
KLIMAAT

ZELFSTUREND
PLUG & PLAY

MICRODRUPPELS

Effectief bevochtigen en koelen voor een gezond binnenklimaat.

Voor een optimaal kasklimaat en om gewassen beter tot bloei te brengen, is luchtvochtigheid en de beheersing ervan essentieel.  Luchtvochtigheid beïnvloedt namelijk direct en indirect de productie en de kwaliteit van het gewas. Door in de kas de lucht te bevochtigen, vindt er verdamping plaats en koelt de lucht af. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid en omgevingstemperatuur beïnvloed. Reldair levert modulaire systemen aan tuinders waarmee de luchtvochtigheid perfect te beheersen is. Dankzij revolutionaire nozzles ontstaat er een egale, droge mist, die niet neerslaat op het gewas. Bovendien kan met ons mistsysteem een koelend effect van maar liefst 8°C bereikt worden. 

HORTI-line system

BEVOCHTIGEN

Door gebruik van een hoge waterdruk in combinatie met de gepatenteerde FP-nozzle van Reldair worden extreem fijne waterdruppels in de ruimte verneveld. Deze zeer fijne nevel is ideaal voor bijvoorbeeld de vermeerdering van planten. De nevel wordt goed in de ruimte verdeeld en vormt een egale deken van mist, zonder dat het gewas overmatig nat wordt. Uitdroging wordt hierdoor voorkomen en de groei bevorderd.

Revolutionaire nozzletechnologie die smart én gebruiksvriendelijk is. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn.

HORTY-line system

KOELEN

Als secundair effect leveren de vernevelinginstallaties van Reldair een koelend effect. De latente energie die water nodig heeft om te verdampen, wordt aan de omgeving onttrokken. Het koelend effect, ook wel adiabatische koeling genaamd, kan maar liefst 8 °C graden zijn. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van een aantal factoren, zoals soort teelt, grootte van de kas, inrichting van de kas, etc. Reldair kan een juiste  beoordeling geven van de aspecten en de behoefte, en zodoende precies berekenen welke koelingsbehoefte er bestaat om zo een optimaal functionerend systeem te garanderen. Uiteraard zonder dat er schade kan ontstaan aan de gewassen. 

De systemen zijn standaard, onze oplossingen echter maatwerk!

Waarom

Kiezen voor de systemen van Reldair

Met een gemiddelde kleinste druppelgrootte zijn de systemen van Reldair in staat om bij een laag vochtdeficit efficiënt te verdampen. Reldair heeft daarbij als enige producent referenties waar systemen al 30 jaar werken.

Revolutionaire nozzletechniek

De waterkwaliteit verschilt per regio én land enorm. Bovendien worden er in de (glas)tuinbouw en industrie verschillende soorten water naast elkaar gebruikt. Deze hebben allen diverse pH-waardes (zuurgraad). Door een te hoge pH-waarde, ijzer en kalk konden kristallen zich soms aan de binnenkant van de nozzle hechten, wat weer van invloed kon zijn op het sproeibeeld. De gepatenteerde FP-nozzle die Reldair produceert, rekent af met dit euvel. Elke waterkwaliteit kan hij moeiteloos aan. Het sproeibeeld blijft consistent, de druppelgrootte blijft hetzelfde (gemiddeld 5 micron) en de kans op beschadiging van producten door bevochtiging is hiermee uitgesloten. Wij geven maar liefst 5 jaar garantie op de druppelgrootte. Daarbij werkt deze nozzle energiebesparend. Er wordt minder water gebruikt om hetzelfde effect te verkrijgen, namelijk een optimale koeling en bevochtiging van producten. De FP-nozzle is binnen het programma van Reldair uitwisselbaar en eenvoudig te installeren. De nozzle bestaat uit maar één onderdeel, waardoor tevens het onderhoud vereenvoudigd is. Voor meer informatie of overstappen naar deze nieuwe serie, mail of bel ons gerust.

INDUSTRY-line system

VOORDELEN FP-NOZZLE

Consistent sproeibeeld dankzij revolutionaire & gepatenteerde technologie

INDUSTRY-line system

SYSTEEM

Reldair biedt twee Horti-line systemen voor de horticultuur-sector. De nadruk bij deze systemen ligt op de continuïteit van het op peil houden van de luchtvochtigheid. Dit resulteert in een betere opbrengst van gewassen. Welk systeem het beste geschikt is voor uw situatie hangt af van diverse factoren. Wij geven u uiteraard graag advies over de beste oplossing.

1. Het R-120 systeem
Een beproefd en befaamd 120 BAR systeem dat al jaren geprezen wordt voor de fijne en egale mist, die zeer gelijkmatig wordt verspreid en niet neervalt op gewassen.  

2. Het R-100 systeem
Dit systeem is een 100 BAR systeem, kwalitatief even hoogstaand als het R-100 systeem, maar eenvoudiger van constructie en heeft een iets grovere druppel.

INDUSTRY-line system

STANDAARD VOORZIENINGEN SYSTEEM

Alle systemen van Reldair zijn standaard voorzien van de volgende opties:

Er zijn tevens speciale opties te verkrijgen;

HOE FIJN MOET MIST EIGENLIJK ZIJN?

Als we het hebben over de grootte van mistdruppels, waar hebben we het dan eigenlijk over? Allereerst spreken we in termen van micron, deze eenheid is zo groot als een duizendste van een millimeter. Wij zeggen; “De fijnste mist is de mist met het meest gelijkmatige sproeibeeld, waarbij de gemiddelde druppelgrootte kleiner is dan 5 micron.” Een sproeibeeld bestaat nooit uit druppels die allemaal even groot zijn.

Naast het creëren van het juiste sproeibeeld, is het belangrijk dat het sproeibeeld consistent blijft. Onze nozzles zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden in eigen beheer geproduceerd. Reldair biedt de kleinste druppelgrootte van Europa.

Druppelgrootte

Met de revolutionaire FP-serie van Reldair bespaart u water en dus energie. Daarnaast bestaat de FP-nozzle slechts uit één deel, waardoor overstappen op deze nieuwe nozzle en montage ervan zeer eenvoudig zijn.

Fan

Door een te hoge PH-waarde, ijzer of kalk, kunnen kristaldeeltjes zich aan de binnenkant van de nozzle hechten. Dit heeft invloed op het sproeibeeld. Dankzij de gepatenteerde technologie van Reldair is dat minimaal.

Nozzle

INDUSTRY-line system

WATERKWALITEIT OP PEIL

Zeker in de (glas)tuinbouw is het van belang om de waterkwaliteit op peil te houden, dit bevordert immers de groei en dus de opbrengst van gewassen. De waterkwaliteit verschilt eneorm per regio en zelfs per land. Reden te meer dus om hier rekening mee te houden tijdens gebruik van het Horti-line systeem. Om de werking van het systeem te garanderen, moet de kwaliteit van het uitgaande water constant op het juiste peil blijven. Denk hierbij aan waterontharders, filtratie en legionellabestrijding. Reldair levert hiervoor alle benodigdheden en kan berekeningen maken voor de gewenste waterontharding. 

Geen productiestop en eenvoudig te installeren.

INDUSTRY-line system

MONTAGE, ONDERHOUD & WERKING

Montage & onderhoud systeem
Naast het leveren van de systemen, verzorgt Reldair desgewenst snelle en kwalitatieve montage en onderhoudswerkzaamheden (aan de pompen). Daarnaast is  onderhoud van het Horti-line systeem erg belangrijk. Dit bestaat uit het controleren van het oliepeil en waterfilter en het reguliere onderhoud zoals gebruikelijk is bij plunjerpompen. Zo blijven onze systemen up-to-date en zullen ze jaren goed kunnen draaien. 

Werking systeem:
De computer of een luchtvochtigheidssensor meet de luchtvochtigheid in een ruimte en vergelijkt deze meting met de ingestelde waarde. Via een voorraadvat met water en microfilter zorgt een pomp voor een constante druk. Hierdoor worden zeer kleine druppels gevormd. Deze druppeltjes hebben bijna geen gewicht en blijven als mist hangen tot ze zijn verdampt. De verdampingsenergie zorgt tevens voor een temperatuurdaling.

Wij hebben verstand van micro- & minidruppels voor het bevorderen van binnenklimaten. Als geen ander geven wij water een rol in binnenklimaten waar groei, welzijn en resultaat belangrijk zijn. Water is voor ons een bron van mogelijkheden en we kunnen niet wachten om die met de wereld te delen.

We leveren advies en technische oplossingen van hoogwaardige kwaliteit op het gebied van luchtvochtigheid voor de (glas)tuinbouw en industrie. Onze systemen ter verbetering van een binnenklimaat zijn standaard, maar onze oplossingen zijn echter maatwerk.

Door onze natuurwetenschappelijke kennis te verbinden met onze kennis van de praktijk, komen wij tot innovaties en oplossingen die optimale groei, welzijn en resultaat voor mens én plant opleveren. Wij bouwen bruggen, denken door, denken anders en kijken altijd of het nóg beter kan.

WHY

WHAT

HOW

REFERENTIES
Referenties

Wat onze klanten zeggen

Reldair staat wereldwijd al meer dan 30 jaar garant voor topkwaliteit op het gebied van luchtbevochtigingsinstallaties. Wij koppelen kennis en praktisch inzicht aan een innovatieve instelling. Benieuwd wat onze klanten over ons zeggen?

"Ik kies voor een Reldair omdat daarmee een constant klimaat bereikt kan worden en bevochtiging zonder warmte. Aangezien ik het systeem afgelopen half jaar 4000 uren heb laten draaien, is het voor mij ook een voordeel dat dit systeem energiebesparend is."
Dhr. I. Jacobs
Paddenstoelenkwekerij
"10 Jaar geleden hadden wij een ingewikkeld systeem van lucht en water. Nu hebben wij het systeem van Reldair, dat is veel eenvoudiger en gebruiks- en onderhoudsvriendelijker. Producten drogen veel minder uit en kunnen soms maanden langer worden bewaard. Dat verdient zich dubbel en dwars terug!"
Dhr. J. Janssen
Veiling Zon Venlo
"We merken een duidelijk koelend effect en vollere bloemen"
Dhr. R. Van Dijk sr.

AL 30 JAAR UW
PARTNER EN EXPERT IN
MINI- EN MICRODRUPPELS

Reldair Systems is specialist en koploper op het gebied van kwaliteit, kennis, innovatie en ontwikkeling van mist-, nevel- & sproeisystemen.

OPTIMALE
LUCHTVOCHTIG-
HEID

EGALE, DROGE MIST VAN
MICRODRUPPELS

VERLAGING VAN
TEMPERATUUR

UNIFORM
KLIMAAT

ZELFSTUREND
PLUG & PLAY

MICRODRUPPELS

Effectief bevochtigen en koelen voor een gezond binnenklimaat.

Voor een optimaal kasklimaat en om gewassen beter tot bloei te brengen, is luchtvochtigheid en de beheersing ervan essentieel.  Luchtvochtigheid beïnvloedt namelijk direct en indirect de productie en de kwaliteit van het gewas. Door in de kas de lucht te bevochtigen, vindt er verdamping plaats en koelt de lucht af. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid en omgevingstemperatuur beïnvloed. Reldair levert modulaire systemen aan tuinders waarmee de luchtvochtigheid perfect te beheersen is. Dankzij revolutionaire nozzles ontstaat er een egale, droge mist, die niet neerslaat op het gewas. Bovendien kan met ons mistsysteem een koelend effect van maar liefst 8°C bereikt worden. 

HORTI-line system

BEVOCHTIGEN

Door gebruik van een hoge waterdruk in combinatie met de gepatenteerde FP-nozzle van Reldair worden extreem fijne waterdruppels in de ruimte verneveld. Deze zeer fijne nevel is ideaal voor bijvoorbeeld de vermeerdering van planten. De nevel wordt goed in de ruimte verdeeld en vormt een egale deken van mist, zonder dat het gewas overmatig nat wordt. Uitdroging wordt hierdoor voorkomen en de groei bevorderd.

Revolutionaire nozzletechnologie die smart én gebruiksvriendelijk is. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn.

HORTY-line system

KOELEN

Als secundair effect leveren de vernevelinginstallaties van Reldair een koelend effect. De latente energie die water nodig heeft om te verdampen, wordt aan de omgeving onttrokken. Het koelend effect, ook wel adiabatische koeling genaamd, kan maar liefst 8 °C graden zijn. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van een aantal factoren, zoals soort teelt, grootte van de kas, inrichting van de kas, etc. Reldair kan een juiste  beoordeling geven van de aspecten en de behoefte, en zodoende precies berekenen welke koelingsbehoefte er bestaat om zo een optimaal functionerend systeem te garanderen. Uiteraard zonder dat er schade kan ontstaan aan de gewassen. 

De systemen zijn standaard, onze oplossingen echter maatwerk!

Waarom

Kiezen voor de systemen van Reldair

Met een gemiddelde kleinste druppelgrootte zijn de mistsystemen van Reldair in staat om bij een laag vochtdeficit efficiënt te verdampen. Reldair heeft daarbij als enige producent referenties waar systemen al 30 jaar werken.

NOZZLE

5 JAAR GARANTIE
OP GROOTTE DRUPPEL

EENVOUDIG ONDERHOUD
& MONTAGE

GESCHIKT VOOR ALLE WATER-
KWALITEITEN

ENERGIE- &
WATER-
BESPAREND

OPTIMAAL
SPROEIBEELD

Revolutionaire nozzletechniek

De waterkwaliteit verschilt per regio én land enorm. Bovendien worden er in de (glas)tuinbouw en industrie verschillende soorten water naast elkaar gebruikt. Deze hebben allen diverse pH-waardes (zuurgraad). Door een te hoge pH-waarde, ijzer en kalk konden kristallen zich soms aan de binnenkant van de nozzle hechten, wat weer van invloed kon zijn op het sproeibeeld. De gepatenteerde FP-nozzle die Reldair produceerd, rekent af met dit euvel. Elke waterkwaliteit kan hij moeiteloos aan. Het sproeibeeld blijft consistent, de druppelgrootte blijft hetzelfde (gemiddeld 5 micron) en de kans op beschadiging van producten door bevochtiging is hiermee uitgesloten. Wij geven maar liefst 5 jaar garantie op de druppelgrootte. Daarbij werkt deze RVS-nozzle energiebesparend. Er wordt minder water gebruikt om hetzelfde effect te verkrijgen, namelijk een optimale koeling en bevochtiging van producten. De FP-nozzle is binnen het programma van Reldair uitwisselbaar en eenvoudig te installeren. De nozzle bestaat uit maar één onderdeel, waardoor tevens het onderhoud vereenvoudigd is. Voor meer informatie of overstappen naar deze nieuwe serie, mail of bel ons gerust.

Wij hebben verstand van druppels én techniek!

HORTI-line system

VOORDELEN FP-NOZZLE

Consistent sproeibeeld dankzij revolutionaire & gepatenteerde technologie

HORTI-line system

R110 & R-120 HORTI-LINE SYSTEEM

Reldair biedt twee Horti-line systemen voor de horticultuur-sector. De nadruk bij deze systemen ligt op de continuïteit van het op peil houden van de luchtvochtigheid. Dit resulteert in een betere opbrengst van gewassen. Welk systeem het beste geschikt is voor uw situatie hangt af van diverse factoren. Wij geven u uiteraard graag advies over de beste oplossing.

1. Het R-120 systeem
Een beproefd en befaamd 120 BAR systeem dat al jaren geprezen wordt voor de fijne en egale mist, die zeer gelijkmatig wordt verspreid en niet neervalt op gewassen.  

2. Het R-100 systeem
Dit systeem is een 100 BAR systeem, kwalitatief even hoogstaand als het R-100 systeem, maar eenvoudiger van constructie en heeft een iets grovere druppel.

.

horti-line system

STANDAARD VOORZIENINGEN SYSTEEM

Alle systemen van Reldair zijn standaard voorzien van de volgende opties:

Er zijn tevens speciale opties te verkrijgen;

HOE FIJN MOET MIST EIGENLIJK ZIJN?

Als we het hebben over de grootte van mistdruppels, waar hebben we het dan eigenlijk over? Allereerst spreken we in termen van micron, deze eenheid is zo groot als een duizendste van een millimeter. Wij zeggen; “De fijnste mist is de mist met het meest gelijkmatige sproeibeeld, waarbij de gemiddelde druppelgrootte kleiner is dan 5 micron.”. Een sproeibeeld bestaat nooit uit druppels die allemaal even groot zijn.

Naast het creëren van het juiste sproeibeeld, is het belangrijk dat het sproeibeeld consistent blijft. Onze nozzles zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden in eigen beheer geproduceerd. Reldair biedt de kleinste druppelgrootte van Europa.

Druppelgrootte

Met de revolutionaire FP-serie van Reldair bespaart u water en dus energie. Daarnaast bestaat de FP-nozzle slechts uit één deel, waardoor overstappen op deze nieuwe nozzle en montage ervan zeer eenvoudig zijn.

Fan

Door een te hoge PH-waarde, ijzer of kalk, kunnen kristaldeeltjes zich aan de binnenkant van de nozzle hechten. Dit heeft invloed op het sproeibeeld. Dankzij de gepattenteerde technologie van Reldair is teruggebracht tot een minimum.

Nozzle

HORTI-line system

WATERKWALITEIT OP PEIL

Zeker in de (glas)tuinbouw is het van belang om de waterkwaliteit op peil te houden, dit bevordert immers de groei en dus de opbrengst van gewassen. De waterkwaliteit verschilt eneorm per regio en zelfs per land. Reden te meer dus om hier rekening mee te houden tijdens gebruik van het Horti-line systeem. Om de werking van het systeem te garanderen, moet de kwaliteit van het uitgaande water constant op het juiste peil blijven. Denk hierbij aan waterontharders, filtratie en legionellabestrijding. Reldair levert hiervoor alle benodigdheden en kan berekeningen maken voor de gewenste waterontharding. 

HORTI-line system

MONTAGE, ONDERHOUD & WERKING

Montage & onderhoud systeem
Naast het leveren van de systemen, verzorgt Reldair desgewenst snelle en kwalitatieve montage en onderhoudswerkzaamheden (aan de pompen). Daarnaast is  onderhoud van het Horti-line systeem erg belangrijk. Dit bestaat uit het controleren van het oliepeil en waterfilter en het reguliere onderhoud zoals gebruikelijk is bij plunjerpompen. Zo blijven onze systemen up-to-date en zullen ze jaren goed kunnen draaien. 

Werking systeem:
De computer of een luchtvochtigheidssensor meet de luchtvochtigheid in een ruimte en vergelijkt deze meting met de ingestelde waarde. Via een voorraadvat met water en microfilter zorgt een pomp voor een constante druk. Hierdoor worden zeer kleine druppels gevormd. Deze druppeltjes hebben bijna geen gewicht en blijven als mist hangen tot ze zijn verdampt. De verdampingsenergie zorgt tevens voor een temperatuurdaling.

Wij hebben verstand van micro- & minidruppels voor het bevorderen van binnenklimaten. Als geen ander geven wij water een rol in binnenklimaten waar groei, welzijn en resultaat belangrijk zijn. Water is voor ons een bron van mogelijkheden en we kunnen niet wachten om die met de wereld te delen.

WHY

We leveren advies en technische oplossingen van hoogwaardige kwaliteit op het gebied van luchtvochtigheid voor de (glas)tuinbouw en industrie. Onze systemen ter verbetering van een binnenklimaat zijn standaard, maar onze oplossingen zijn echter maatwerk.

WHAT

Door onze natuurwetenschappelijke kennis te verbinden met onze kennis van de praktijk, komen wij tot innovaties en oplossingen die optimale groei, welzijn en resultaat voor mens én plant opleveren. Wij bouwen bruggen, denken door, denken anders en kijken altijd of het nóg beter kan.

HOW

REFERENTIES
Referenties

Wat onze klanten zeggen

Reldair staat wereldwijd al meer dan 30 jaar garant voor topkwaliteit op het gebied van luchtbevochtigingsinstallaties. Wij koppelen kennis en praktisch inzicht aan een innovatieve instelling. Benieuwd wat onze klanten over ons zeggen?

"Ik kies voor een Reldair omdat daarmee een constant klimaat bereikt kan worden en bevochtiging zonder warmte. Aangezien ik het systeem afgelopen half jaar 4000 uren heb laten draaien, is het voor mij ook een voordeel dat dit systeem energiebesparend is."
Dhr. I. Jacobs
Paddenstoelenkwekerij
"10 Jaar geleden hadden wij een ingewikkeld systeem van lucht en water. Nu hebben wij het systeem van Reldair, dat is veel eenvoudiger en gebruiks- en onderhoudsvriendelijker. Producten drogen veel minder uit en kunnen soms maanden langer worden bewaard. Dat verdient zich dubbel en dwars terug!"
Dhr. J. Janssen
Veiling Zon Venlo
"We merken een duidelijk koelend effect en vollere bloemen"
Dhr. R. Van Dijk sr.